top_image
Author Message

<  Forest Problems and Bugs  ~  Generation 2 Pictograms: In-game glitches/errors

nine
Posted: Mon Mar 22, 2010 9:48 pm Reply with quote
Joined: 14 Oct 2009 Posts: 479 Location: In your pocket~
I meant to make this post days ago, but I have the attention span of a fly.

Many of us are aware that a lot of gen. 2 pictos are appearing differently in-game to others from what the user sees. One may appear to have a sideways E and a dot, when the player actually sees the picto correctly- say a sideways E with a dot and a ^ shape and horizontal line.

Some examples:
How others see the picto in-game
How the player sees it
.
This picto and this picto both appear to be only an X with a small triangle above it to everyone but the players.
.
The fawn's picto.. is missing a vertical line.

That's only a taste of the glitched pictos, of course. I could spend all day tracking down others that are missing bits and pieces.

Another error I've run into occurs when logging into certain generation 2 accounts. For some reason, an extra line is added to the pictogram. I'm not sure if it appears this way to other players.

Here's what I mean:







Is it known how this problem can be fixed?
I'd also like to remind of the nameless that have Michael's picto. They can make things a little confusing, especially for newer players.
View user's profile Send private message Visit poster's website
nine
Posted: Mon Mar 22, 2010 9:53 pm Reply with quote
Joined: 14 Oct 2009 Posts: 479 Location: In your pocket~
Another with the extra curve found:


What it's supposed to look like
View user's profile Send private message Visit poster's website
nine
Posted: Mon Mar 22, 2010 11:11 pm Reply with quote
Joined: 14 Oct 2009 Posts: 479 Location: In your pocket~
Update on pictos with the 'squiggle': They appear as they SHOULD to other players, but not to the person logged into them. My friend took this screenshot for me.



While the |:( looks normal to her, it has an extra bulkiness around the eyes due to the squiggle, to me.
View user's profile Send private message Visit poster's website
ravyn
Posted: Tue Mar 23, 2010 2:19 am Reply with quote
Joined: 25 Jul 2008 Posts: 228 Location: Take me there.
I took notice to this when the pictograms I picked had less than three symbols in the symbol itself...
I think to have an actual pictogram, you need 3+ symbols.
I know it's odd, but that's just one of my guesses, and even know it looks like you have more than 3 symbols, a "dot" and a "line" might actually count as just one.
Does that make sense? Razz

So the one you have up there looks like this: ||| but with a triangle.
Those three lines might count as one symbol, and the triangle another symbol, but there needs to be a third, I think.
Hmm. .-.

My other guess is maybe another person picked the pictogram before you did and the squiggle was added to make the pictogram you chose available? (:
View user's profile Send private message Send e-mail
nine
Posted: Tue Mar 23, 2010 2:23 am Reply with quote
Joined: 14 Oct 2009 Posts: 479 Location: In your pocket~
ravyn wrote:
I took notice to this when the pictograms I picked had less than three symbols in the symbol itself...
I think to have an actual pictogram, you need 3+ symbols.
I know it's odd, but that's just one of my guesses, and even know it looks like you have more than 3 symbols, a "dot" and a "line" might actually count as just one.
Does that make sense? :P

My other guess is maybe another person picked the pictogram before you did and the squiggle was added to make the pictogram you chose available? (:


One the first note, 'wutno' is at least three symbols, if the two dots count as one.

And I suspected that, too, but only I can see the squiggle on my pictogram. This also doesn't explain shapes missing on the counter side.

ravyn wrote:
So the one you have up there looks like this: ||| but with a triangle.
Those three lines might count as one symbol, and the triangle another symbol, but there needs to be a third, I think.
Hmm. .-.


Ah, but no.. I've seen other picto combinations with those separate. My first Nugget with three HORIZONTAL lines appears in the opposite fashion- normal to me, but to others, the middle line is missing.
View user's profile Send private message Visit poster's website
nine
Posted: Sun Apr 18, 2010 8:05 pm Reply with quote
Joined: 14 Oct 2009 Posts: 479 Location: In your pocket~
Shameless bump.
View user's profile Send private message Visit poster's website
Michael
Posted: Sun Apr 25, 2010 9:25 am Reply with quote
Site Administrator Joined: 07 Jun 2002 Posts: 8065 Location: Gent, Belgium
Thank you for notifying us of this problem.
We'll look into it.

Please list deer names of accounts that have this problem, so we have something to test with.
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Madhijz
Posted: Sun Apr 25, 2010 10:10 pm Reply with quote
Joined: 28 May 2009 Posts: 8 Location: The Netherlands
The symbol is filling up all possible space with just some weird box, and when these logo's are in the black side bar the have a colour other then yellow at times.

I'm gonna check if this still the case but I thougth you should know.
View user's profile Send private message
nine
Posted: Sun Apr 25, 2010 10:45 pm Reply with quote
Joined: 14 Oct 2009 Posts: 479 Location: In your pocket~
Madhijz wrote:
The symbol is filling up all possible space with just some weird box, and when these logo's are in the black side bar the have a colour other then yellow at times.

I'm gonna check if this still the case but I thougth you should know.


This is usually caused by resizing the game screen or an error of some sort with your computer. Do they look like scratchy yellow blocks?
View user's profile Send private message Visit poster's website
Soer
Posted: Mon Apr 26, 2010 6:11 pm Reply with quote
Joined: 30 Mar 2009 Posts: 42 Location: Land of Deer and Idols
Okay, I got a lot of glitched pictos..

Miminoki
Arrow Additional wave/squiggle on top, only visible to me


muted
Arrow Missing the right line, only visible to others


Coordinate
Arrow Missing the bottom dot, only visible to others


Superficial
Arrow Missing the middle line, only visible to others


Through
Arrow Missing the bottom arc, only visible to others


metro
Arrow Missing the top line, only visible to others


Rifwell
Arrow Additional wave/squiggle on top, only visible to me


Dijos
Arrow Missing a line, only visible to others


Sansphobia
Arrow Missing a line, only visible to others


Moatilliatta
Arrow Additional wave/squiggle on top, only visible to me


Elliott
Arrow Missing a line, only visible to others


Pericon
Arrow Missing two lines(one segment), only visible to others
View user's profile Send private message
nine
Posted: Mon Apr 26, 2010 6:16 pm Reply with quote
Joined: 14 Oct 2009 Posts: 479 Location: In your pocket~
Thank you! Perfect examples! 8D
View user's profile Send private message Visit poster's website
ToT
Posted: Thu Aug 05, 2010 2:27 pm Reply with quote
Site Administrator Joined: 22 Apr 2008 Posts: 305 Location: Gent, Belgium
Thanks to your information we were able to figure this out.
This error should be fixed in the next version of the game.
And is already fixed in the pictogram viewer.

Oddly, the problem that manifested itself similarly in the viewer and the game (one element missing), was caused by 2 entirely different reasons in the game and the viewer.
View user's profile Send private message Visit poster's website
Fiddlesticks
Posted: Fri Aug 06, 2010 6:38 pm Reply with quote
Joined: 26 Jul 2010 Posts: 288 Location: Russia. Russia. Error.
ToT wrote:
Thanks to your information we were able to figure this out.
This error should be fixed in the next version of the game.
And is already fixed in the pictogram viewer.

Oddly, the problem that manifested itself similarly in the viewer and the game (one element missing), was caused by 2 entirely different reasons in the game and the viewer.


That's odd. I hope this is completely fixed and restored. ^^ I think the topic can be locked now, no?
View user's profile Send private message
PartyAnimals
Posted: Thu Sep 02, 2010 3:58 am Reply with quote
Joined: 05 Jul 2010 Posts: 23 Location: Isle of Dreams
Today I noticed that my pictogram in the viewer (the pictogram.php?username= ) has changed. Before I downloaded the beta version, the map viewer and the picto-link had shown my real pictogram, while in-game an extra squiggly line was added (I assumed no one else but me could see it).

But now it shows the extra line in the viewer as well.

From what I see, it still shows my pictogram normally in the Forest Map.
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Raz
Posted: Thu Sep 02, 2010 5:09 am Reply with quote
Joined: 24 Mar 2008 Posts: 2866 Location: With the FuzzyRaptors
PartyAnimals wrote:
Today I noticed that my pictogram in the viewer (the pictogram.php?username= ) has changed. Before I downloaded the beta version, the map viewer and the picto-link had shown my real pictogram, while in-game an extra squiggly line was added (I assumed no one else but me could see it).


I get that too:

This is it from the viewer before: http://i99.photobucket.com/albums/l316/PhoenixGryphon/The%20Endless%20Forest/Aang.png

And this is it now: http://tale-of-tales.com/TheEndlessForest/register/pictogram.php?username=Aang
View user's profile Send private message Visit poster's website

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum